Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Сладкиш шоколадова феерия

Сладкиш шоколадова феерия

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Сладкиш шоколадова феерия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Специални сладкиши за специалните хора"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 2 ч.ч
  • какао - 3 с.л.
  • канела - 1с.л.
  • за глазурата
  • масло - 100 г
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд се разбиват яйцата със захарта. Към тях се прибавя киселото мляко, угасено със содата. Разбърква се и се прибавят олиото, брашното, какаото и канелата.

Бърка се до хомогенизиране. Подготвяме тавата, в която ще печем - намаслена и набрашнена. Загряваме предварително фурната на 200-220 градуса и печем до готовност.

Глазурата приготвяме по следния начин: в малък съд се стапя маслото и към него се добавят какаото, млякото и захарта.Бърка се до сгъстяване.

Като изстине глазурата, с нея се залива сладкишът и се поръсва обилно с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: