Напукан сладкиш с круши

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Напукан сладкиш с круши
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
19/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Един сладкиш, който ще ви вземе ума - ароматно изкушение за почитателите на десертите"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 220 г
  • пълнозърнесто брашно - 150 г
  • брашно - 100 г бяло
  • овесени ядки - 120 г смлени
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • какао - 3 с.л. тъмно
  • брашно - за омесване на трохи
  • за пълнежа
  • круши - 4 - 5 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • уиски - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на крушите за пълнежа. За целта, крушите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в касерола, заедно със захарта и млякото. Кипнете ги на слаб котлон и оставете да покъкрят около 2-3 минути. Добавете 1 с.л. уиски, изключете котлона и оставете да покъкрят за около 4-5 минути. Отстранете от котлона и оставете да се охладят.

В купа се разбива мекото масло заедно със захарта на пухкав крем. Прибавят се яйцата, при непрекъснато разбиване. Добавя се прясното мляко.

Към сместа се прибавят сухите съставки - двата вида брашно, смлените овесените ядки, ванилията, какото, бакпулвера..Разбърква се до хомогенна смес.

Отделете 1/4 от тестото и към него прибавете толкова количество бяло брашно, стрива се с ръка, за да се получат трохи.

Разстелете основното тесто в кръгла форма с падащ ринг с диаметър около 24см. С помощта на лъжица притеснете тестото и оформете оснавата и нисък борд.

Отцедете крушите от сиропа и ги разпределете върху тестото. Наръсете сладкиша с трохите.

Сладкишът се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След изпичане, може да поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: