Начин на приготвяне
Крушите се обелват от кората и се нарязват на малки кубчета. В купа се разбива майонезата със захарта. Бърка се с миксер и се долива на два-три пъти водата да се получи гладка смес.
Добавя се ванилия и какаото, отново се разбива и накрая сипваме брашното с бакпулвера на части и се разбърква с лъжица или телена бъркалка. Добавят се кубчета круши и бъркаме да се разпределят в тестото.
В тавичка върху хартия за печене сипваме гъстата смес и печем в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути. Проба с шишче да излезе сухо.
Изважда се сладкишът в чиния и се намазва с течен шоколад. Поръсва се с кокосови стърготини и поставяме в оформените ромбоиди лешници.
Насладете се на вкусен шоколадов сладкиш - само за ценители!
Шоколадовият сладкиш с круши е страхотен.