Начин на приготвяне
В купа пресяваме и смесваме брашното и солта. В друга купа смесваме маслото и свинската мас и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. В купата с брашното сипваме 4 с.л. от смесената мазнина. Към тях прибавяме и водата и лимона. Замесваме гладко еднородно тесто. Правим тестото на топка и го оставяме в хладилник за 30 минути.
Изваждаме тестото и с тъп нож разрязваме тестото на кръст, като ножа не трябва да опре в плота, за да не се прекъсне тестото. Трябва да се получи форма на звезда с 4 лъча. Разточваме върховете на звездата, за да се получат квадратни краища.
Размекваме маслената смес, която е останала от преди, до консистенцията на тестото и я изсипваме в центъра на тестото. Загръщаме и прихлупваме краищата на тестото върху маслото.
Разточваме тестото на правоъгълник, покриваме го с кърпа и го оставяме за около 15 минути да втаса. След това сгъваме двата дълги страни на правоъгълника в центъра, а след това сгъваме още веднъж за да получим квадрат. Оставяме за още 20 минути да втаса.
След това обръщаме тестото наляво или надясно и оставяме за още 20 минути. След като тестото окончателно е втасало го разточваме на правоъгълник с дебелина около 0.6 см и намазваме хубаво с масло. Поръсваме половината от кашкавала.
Нарязваме на ленти около 0.6 см широки и ги усукваме. Поръсваме останалия кашкавал, нареждаме лентите върху тава, покрита с хартия за печене и печем загрята фурна до златисто.