Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Тестени лентички с кашкавал

Тестени лентички с кашкавал

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Тестени лентички с кашкавал
Снимка: Анонимен
1 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
44 мин.
Порции
5
"Това не са солети или гризини, а кашкавалени лентички и са страхотни"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • масло - 200 г
  • мас - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл ледена
  • За поръсване
  • масло - разтопено - 4 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме и смесваме брашното и солта. В друга купа смесваме маслото и свинската мас и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. В купата с брашното сипваме 4 с.л. от смесената мазнина. Към тях прибавяме и водата и лимона. Замесваме гладко еднородно тесто. Правим тестото на топка и го оставяме в хладилник за 30 минути.

Изваждаме тестото и с тъп нож разрязваме тестото на кръст, като ножа не трябва да опре в плота, за да не се прекъсне тестото. Трябва да се получи форма на звезда с 4 лъча. Разточваме върховете на звездата, за да се получат квадратни краища.

Размекваме маслената смес, която е останала от преди, до консистенцията на тестото и я изсипваме в центъра на тестото. Загръщаме и прихлупваме краищата на тестото върху маслото.

Разточваме тестото на правоъгълник, покриваме го с кърпа и го оставяме за около 15 минути да втаса. След това сгъваме двата дълги страни на правоъгълника в центъра, а след това сгъваме още веднъж за да получим квадрат. Оставяме за още 20 минути да втаса.

След това обръщаме тестото наляво или надясно и оставяме за още 20 минути. След като тестото окончателно е втасало го разточваме на правоъгълник с дебелина около 0.6 см и намазваме хубаво с масло. Поръсваме половината от кашкавала.

Нарязваме на ленти около 0.6 см широки и ги усукваме. Поръсваме останалия кашкавал, нареждаме лентите върху тава, покрита с хартия за печене и печем загрята фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: