Начин на приготвяне
Обелваме доматите, режем ги на четвъртинки, отделяме месетата част от сърцевината и ги нарязваме на едро по отделно.
Задушаваме сърцевината за кратко, за да изври водата, и добавяме зехтина и солта, варим още 5 минути, прибавяме розмарина и половината от листата босилек, задушаваме за кратко.
Разбиваме сметаната с жълтъците и пармезана. Загряваме ги леко, като разбъркваме докато се сгъсти, не трябва да кипва, внимателно прибавяме доматения сос и доматеното пюре. Получения сос държим топъл.
Сваряваме макароните във вряща подсолена вода, отцеждаме ги и ги поливаме със студена вода.
Загряваме маслото и добавяме нарязаните гъби и пържим на силен огън докато станат златисти, прибавяме шунката, нарязаните домати и босилека в последния момент.
С тази смес пълним тестените миди. Запичаме ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. Сервираме със доматения сос.