Мини руло Стефани

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мини руло Стефани4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"С малко въображение и фантазия дори една добре позната и обичана рецепта като Руло Стефани може да изненада приятно гостите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 800 г
  • хляб - 2 филии сух
  • яйца - 5 броя
  • лук - 1 малка глава
  • чубрица - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 50 г
  • за намазване
  • яйца - 1 белтък
  • къри - 1 ч.л.
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • за гарнитура
  • моркови - 2 броя
  • кисели краставички - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода и добре го изцедете. Смесете го със смляното на кайма месо, настъргания лук, 1 яйце и подправките.

Омесете добре каймата и я оставете в покрит съд за 30 минути в хладилника. След това я разбъркайте с настъргания кашкавал.

Яйцата сварете твърдо заедно с морковите. Нарязаните моркови и кисели краставички са за гарнитура. Върху намазнено прозрачно фолио разстелете 1/4 от каймата на равен пласт.

По средата сложете 1 яйце и внимателно завийте рулото. Така оформете и останалите 3 рула. Подреждайте ги в тава с намазнена хартия за печене.

Разбийте с телена бъркалка белтъка, кърито и кетчупа. С помощта на четка намажете обилно мини рулата Стефани. Сложете ги да се изпекат в умерено загряна фурна до готовност.

В чиния поднесете едно нарязано мини руло Стефани с гарнитура от моркови и кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка: