Яйчен крем с ликьор

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Яйчен крем с ликьор2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8 бр.
"Животът е прекалено кратък, затова започнете яденето направо от десерта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • ликьор - 100 мл Бейлис или друг млечен
  • захар - 125 г
  • ванилия - 2 праха
  • яйца - 4 жълтъка + 1 цяло яйце
  • нишесте - 75 г царевично
  • шоколад - 100 г бял
  • желатин - 1 пакетче
  • масло - 65 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, жълтъците, захарта, ванилията и нишестето в тенджера. Сложете през това време млякото да се затопли.

След това започнете да го добавяте постепенно към яйчната смес, като непрекъснато разбърквате. Върнете крема на котлона и бъркайте продължително, докато се сгъсти.

След това го снемете и разбъркайте с маслото. Отделно разтопете на водна баня натрошения шоколад с бейлиса или друг ликьор и го добавете при непрекъснато бъркане към крема.

Накрая объркайте с предварително набъбналия и разтопен желатин. Бъркайте крема, докато леко се охлади.

Разсипете го във високи чаши или десертни купички. Направете украса по желание и поднесете яйчния крем с ликьор с охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: