Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Десерт с грис и бял шоколад

Десерт с грис и бял шоколад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Десерт с грис и бял шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Един десерт с присътвие, който няма начин да остане неизяден!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • грис - 180 г
  • шоколад - 125 г бял, настърган
  • бадеми - 60 г смлени или счукани
  • яйца - 3 броя
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко да се сгорещи в съд на котлона и го разбъркайте с гриса докато набъбна и с настъргания бял шоколад.

След това прибавете и бадемите.

Отделно разбийте яйцата със захарта до побеляване в метален съд.

Сложете го на водна баня и бъркайте с тел, докато сместа се сгъсти, като внимавате да не сготвите яйцата.

Смесете грисовата с яйчната смес. Сипете я в намаслена тава и пухнете да се изпече в умерено загряна фурна.

Нарежете десерта с грис и бял шоколад, след като напълно се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: