Начин на приготвяне
Настъргваме двата вида сирене и кашкавала и ги сипваме в купа.
Разтопяваме маслото и го разбъркваме с червения и черния пипер, сминдуха и кимиона.Разбъркваме и прибавяме към сиренето и кашкавала. Смесваме много добре.
В сух тиган запичаме орехите за около 2-3 минути, след което ги смиламе.
В чиния поставяме метален пръстен, стените на който сме намаслили. В него до средата сипваме от сместа със сирената и кашкавала, поръсваме с орехите, и после отгоре пак сипваме от сместа.
Притискаме хубаво с лъжица и внимателно отделяме пръстена. Така оформяме всичката смес и прибираме мезетата в хладилник.
След около 1 час мезетата са готови за сервиране, като върху всяко поставяме навита на руло лентичка пастърма и украсяваме по желание.
Коментари