Начин на приготвяне
Тиквата настъргваме на едро ренде. Слагаме в тенджерка, поръсваме със захар (5-6 с.л.) , прибавяме настъргана ситно кора от портокал (1 к.л.), ванилия. Наливаме олио ( 5-6 с.л. ) и вода (1/2 ч.ч.).
Оставяме да омекне, като разбъркваме непрекъснато. Когато тиквата остане на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме.
Оформяме баничките, като всяка кора за баница, намазваме с плънката от тиква. Прегъваме първо от към широката страна, а после от тясната да оформим квадратни банички.
Оставяме в чиния, намазана с олио, докато направим всички банички. Приготвените банички изпичаме, равномерно от двете страни в намазан с олио тиган.
Готовите банички оставяме върху хартия да попие излишната мазнина. Когато се охладят, поръсваме с ванилова пудра захар.