Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене
Двата вида сода се загасяват в киселото мляко, оставят се да шупнат. С тел се разбиват яйцата и захарта, добавя се киселото мляко, солта, и мазнината.
Разбърква се до хомогенна смес. Брашното се пресява и се добавя към млечната смес с дървена лъжица. Прибавя се и ванилията.
Когато започне да се образува топка тесто се изсипва върху плот и се измесва до меко и непелнещо тесто. Ако все още лепи се добавя и 1 с.л. брашно. Тестото се дели на 4 топки и всяка топка се оформя на фитил, който се нарязва на равни 10 бр. парченца.
Топчетата се оформят с ръце като се приплескват във формата на мекиче. В средата се поставя по 1 ч.л. мармалад, захлупва се въ форма на полумесец, като се прищипват краищата.
Курабийките се овалват в кристална захар. Подреждат се в тавата с разстояние между тях. Пече се на 180 градуса за около 18-20 мин.
Курабийките с кисело мляко и пълнеж от сладко са готови.
Източник: Food for the Soul
Коментари