Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с кисело мляко и пълнеж от сладко

Курабийки с кисело мляко и пълнеж от сладко

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Курабийки с кисело мляко и пълнеж от сладко
Снимка: Марияна
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Децата просто ги обожават, а и възрастните не им прощават"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 500 г + 1 с.л.
  • захар - 6 с.л. ( допълнително кристална захар за овалване)
  • кисело мляко - 160 г
  • амонячна сода - 1 ч.л. непълна
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 6 - 7 с.л. (по желание може и мас - 5 с.л.)
  • ванилия - 2 бр.
  • мармалад - от сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене

Двата вида сода се загасяват в киселото мляко, оставят се да шупнат. С тел се разбиват яйцата и захарта, добавя се киселото мляко, солта, и мазнината.

Разбърква се до хомогенна смес. Брашното се пресява и се добавя към млечната смес с дървена лъжица. Прибавя се и ванилията.

Когато започне да се образува топка тесто се изсипва върху плот и се измесва до меко и непелнещо тесто. Ако все още лепи се добавя и 1 с.л. брашно. Тестото се дели на 4 топки и всяка топка се оформя на фитил, който се нарязва на равни 10 бр. парченца.

Топчетата се оформят с ръце като се приплескват във формата на мекиче. В средата се поставя по 1 ч.л. мармалад, захлупва се въ форма на полумесец, като се прищипват краищата.

Курабийките се овалват в кристална захар. Подреждат се в тавата с разстояние между тях. Пече се на 180 градуса за около 18-20 мин.

Курабийките с кисело мляко и пълнеж от сладко са готови.

Източник: Food for the Soul

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Чудесни са се получили, Марияна.! Дали са със сладко от сливи или някакво друго изобщо няма значение. Това са едни непретенциозни курабийки.
20.05.2017 11:48
2
Марияна
Марияна
Станаха много вкусни сладките.Правят се лесно.Въпреки че ги притиснах някои ми се отвориха.Следващият път ще ги притисна с вилица като вас(така се вижда на една от сладките).Сложих им сладко от праскови защото разполагах с такова, а не със сливи.Ще повторя и ще се получат по добре.
20.05.2017 09:25