Начин на приготвяне
Яйцата и киселото мляко се изкарват на стайна температура.
В голяма купа се чукват яйцата. Към тях се прибавят захарта, ванилията и солта, разбива се добре с телена бъркалка.
Добавят се киселото мляко и олиото и се разбива. Брашното се пресява и постепенно се добавя към сместа, като се разбърква. Добавя се бакпулверът.
Когато сместа стане по-гъста от кексова, се изсипва върху добре набрашнен плот и се замесва меко тесто.
Подготвя се тава с хартия за печене. От тестото се правят малки топченца, които малки курабийки се гарнират по желание.
Може в средата им да се сложи парче локум. Или да се потопят в кристална или пудра захар от горната част. Може да се сложи или някаква ядка или парченца шоколад. Аз избрах да направя микс от повечето изброени варианти.
Нареждат се в тавата и се пекат празничните сладки в предварително загрята на 180 °C фурна за 25-30 минути.
Завърших коледните курабийки с кисело мляко, като ги поръсих с пудра захар.