Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с пиле, царевица и гъби със застройка

Супа с пиле, царевица и гъби със застройка

Супа с пиле, царевица и гъби със застройка
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Колкото по-цветна, толкова по-вкусна е пилешка супа"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. голямо
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • магданоз - сушен
  • магданоз - пресен
  • царевица - 3 - 4 с.л. от консерва
  • гъби - 5 - 6 бр. пресни
  • фиде - 3 - 4 с.л.
  • олио
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • брашно - 1 к.л.
  • вода - 1 л и 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото бутче и заливаме с вода. Като кипне, обираме добре образувалата се пяна. Прибавяме обелени цели картофи, настърган лук и зелен лук нарязан на ситно. Наливаме олио.

Ръсваме черен пипер, сол, куркума и сушен магданоз на вкус. Варим докато картофите и бутчето се сварят. Изваждаме ги от бульона и прибавяме царевицата и почистените измити и нарязани гъби.

Оставяме да се варят и през това време обезкостяваме бутчето и нарязваме ситно месото.

Картофите намачкваме с вилица. Връщаме месото и картофите във врящата пилешка супа и прибавяме фиде.

Варим супата до готовност на фидето и застройваме със смесени жълтък, кисело мляко и брашно. Поръсваме супата с нарязан пресен магданоз.

Супата с пиле, царевица и гъби със застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: