Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки банички с шоколад и лешници

Малки банички с шоколад и лешници

Малки банички с шоколад и лешници
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
24 бр.
"Знаете ли колко е световният рекорд за ядене на сладки банички? Защото май току що го подобрихме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • шоколад - 1 кофичка течен
  • лешници - 100 г
  • масло - 60 г
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете сух тиган сложете го на огъня и запечете леко лешниците. След това ги сложете в хаванче и ги натрошете. Разрежете корите наполовина. Разтопете маслото.

Вземете половин кора за баница, намажете я с разтопено масло, сложете една ивица от течния шоколад и поръсете шоколада с натрошените лешници. Загънете кората във вид на пуричка.

Така направете колкото желаете банички. Подредете ги в намаслена тава. Намажете ги отгоре с масло и пожелание ги поръсете със захар.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване, за около 20 минути. Мъничките банички стават много симпатични, хрупкави, ароматни и невероятно вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: