Начин на приготвяне
Приготвя се плънката , като в купа се смесват яйцето, натрошено сирене, извара, кисело мляко, сода за хляб. Сол се слага на вкус, защото може сиренето да е солено. Добавят се още червен пипер лют, скилидка чесън, ситно нарязан магданоз.
Разбърква се на кашичка, да шупне киселото мляко. Както са отворени корите, се режат през средата по височина на две части.
После всяка част се нарязва през средата на две половини.С четка се намазва малка кора, отгоре сложете втора кора, а в средата лъжица плънка. Двата края се събират в средата и се навива малка баничка.
Така се оформят всички кори за баница и нареждат в тава върху хартия за печене. В купата от пънката добавяме 1-2 лъжици олио и разбърквам. С тази смес се намазват малките банички и поръсваме със семена и щипка лют пипер.
Печем пикантните банички в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване, около 20 минути.