Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки банички със зеле

Малки банички със зеле

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Малки банички със зеле
Снимка: Lenka
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Малки зелничета - съвършената закуска"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • брашно - 700 г
  • Плънка
  • зеле - 200 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете брашното, прибавете солта и бавно сипете вода. Бъркайте през цялото време.

Когато налеете цялата вода, замесете тестото на ръка.

Разделете тестото на 3 части. От това количесвто тесто направих три вида питки, затова ако искате да използвате цялото количество със същата плънка е добре да увеличите съставките по три.

Тестото сложете в стреч фолио и го оставете да престои през нощта в хладилник.

Извадете топката тесто от фризера, разточете я на набрашнен плот и я намажете с олио. Разточете я с големина на чиния за основно ястие.

Набрашнете тавичка и сложете тестото в нея, като го разтягате от средата към края.

Откъснете стърчщите връхчета и намажете тестото с олио. Тестото трябва да е тънко, еластично и прозрачно.

Нарежете зелето на ситно, добавете към него сиренето и яйцето и размесете всичко заедно. Сипете върху тестото и навийте на руло.

Нарежете голямото руло на малки банички и завийте питките във формата на охлювчета.

Печете ги 30 минути на 200 градуса.

Малките банички със зеле са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: