Начин на приготвяне
В купа сипете брашното, прибавете солта и бавно сипете вода. Бъркайте през цялото време.
Когато налеете цялата вода, замесете тестото на ръка.
Разделете тестото на 3 части. От това количесвто тесто направих три вида питки, затова ако искате да използвате цялото количество със същата плънка е добре да увеличите съставките по три.
Тестото сложете в стреч фолио и го оставете да престои през нощта в хладилник.
Извадете топката тесто от фризера, разточете я на набрашнен плот и я намажете с олио. Разточете я с големина на чиния за основно ястие.
Набрашнете тавичка и сложете тестото в нея, като го разтягате от средата към края.
Откъснете стърчщите връхчета и намажете тестото с олио. Тестото трябва да е тънко, еластично и прозрачно.
Нарежете зелето на ситно, добавете към него сиренето и яйцето и размесете всичко заедно. Сипете върху тестото и навийте на руло.
Нарежете голямото руло на малки банички и завийте питките във формата на охлювчета.
Печете ги 30 минути на 200 градуса.
Малките банички със зеле са готови.