Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца с топено сирене

Пълнени яйца с топено сирене

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Пълнени яйца с топено сирене
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Няма как да сбъркате с това предястие, както и с питиетата към него"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • кашкавал - 20 г
  • лютеница - 4 с.л.
  • чубрица - 5 г
  • сол - 5 г
  • червен пипер - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата измийте добре и сложете в подходящ съд да заврат. Варете до твърдо състояние. Охладете и обелете всяко едно.

След това разрежете на двете приблизително еднакви половини всяко яйце. Извадете внимателно жълтъците в отделна купа. Към тях прибавете майонезата, солта и киселото мляко.

Кашкавалът настържете и прибавете към жълтъците, майонезата и киселото мляко. Накрая сложете и топеното сирене. Всичко това смесете, намачкайте и бъркайте до хомогенност.

Получава се гъста лепкава смес. От нея с малка лъжичка или шприц напълнете мястото на жълтъците. Ако ви остане от тази смес сложете около половинките пълнени яйца.

Най-отгоре поръсете с чубрица и червен пипер. Сложете по малко лютеница като завършек.

Получава се интересно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: