Начин на приготвяне
Яйцата измийте добре и сложете в подходящ съд да заврат. Варете до твърдо състояние. Охладете и обелете всяко едно.
След това разрежете на двете приблизително еднакви половини всяко яйце. Извадете внимателно жълтъците в отделна купа. Към тях прибавете майонезата, солта и киселото мляко.
Кашкавалът настържете и прибавете към жълтъците, майонезата и киселото мляко. Накрая сложете и топеното сирене. Всичко това смесете, намачкайте и бъркайте до хомогенност.
Получава се гъста лепкава смес. От нея с малка лъжичка или шприц напълнете мястото на жълтъците. Ако ви остане от тази смес сложете около половинките пълнени яйца.
Най-отгоре поръсете с чубрица и червен пипер. Сложете по малко лютеница като завършек.
Получава се интересно предястие.