Начин на приготвяне
Омесвате домашно тесто за пица или използвате готово от магазина (домашно приготвеното винаги е по-вкусно).
Набрашнявате плота и разточвате тестото във формата на правоъгълник. Прехвърляте го върху фолио за свежо съхранение. Намазвате го обилно отгоре със сместа от доматеното пюре, чесъна на прах и 1 с.л. зехтин, като се стараете да оставите по около 1 см ненамазано от краищата.
Беконът се нарязва на тънки филийки и се подрежда равномерно върху пюрето.
Върху него се нареждат маслините (обезкостени и нарязани на пръстенчета), поръсва се с чубрицата, босилека и накрая - с настъргания кашкавал. С помощта на фолиото навийте на стегнато руло и оставете в хладилник за 30-40 минути.
Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Извадете рулото, отстранете фолиото и с намазан с олио или зехтин широк нож го нарежете на еднакви филийки.
Прехвърлете ги в тава върху хартия за печене, леко ги нагънете, за да се получат формите на розичките, намажете със сместа от разбития жълтък и две супени лъжици зехтин и изпечете до готовност на средна решетка и включен вентилатор.
По желание две минути преди да са готови мини пиците, поръсете с допълнително настърган кашкавал и върнете във фурната до златисто.
Мини парти пиците розички са готови.