Начин на приготвяне
В тиган на котлона загряваме зехтина, добавяме чесъна и зеленчуците - граха, царевицата и зеления фасул.
Поръсваме със щипка сол, риган и мащерка. Задушаваме под капак до готовност на зеленчуците.
Котлетите се поставят в центъра на малка тавичка, залива се всеки с по една лъжица зехтин, поръсва се със сол и розмарин, слага се върху тях резен масло, по един стрък магданоз, колелце лимон и по лъжица лимонов сок.
Сьомгата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар (не повече от 20 минути).
Когато котлетите са готови, разпределяме в две чинии топлата гарнитура и по едно парче печена риба.
Украсяваме със стръкове копър и резени лимони.
Вкусният котлет от сьомга с топла гарнитура е готов.