Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена треска с топла гарнитура

Пържена треска с топла гарнитура

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пържена треска с топла гарнитура
Снимка: Ники
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Рибка и картофки - каква по-добра комбинация"

Необходими Продукти

  • треска - 700 г с кожа
  • лимони - 1 бр.
  • подправки за риба
  • картофи - 400 г
  • чери домати - 200 г
  • чушка - 1 бр. червена
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин сол
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази апетитна пържена риба нарязваме на парчета, поръсваме със подправката за риба и сока от изцедения лимон.

Оставяме за 30 минути в хладилника. Картофите почистваме, нарязваме и поставяме в тавата заедно с чери доматките, нарязаната на ленти чушка и чесъна.

Посоляваме и заливаме със струйка зехтин, 100 мл вода, покриваме с фолио и печем за 30 минути.

Маринованата риба овалваме в брашно и пържим в нагрято олио до златисто.

Поднасяме топлата пържена треска с топла гарнитура за картофената гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: