Начин на приготвяне
1. Замесете меко тесто от брашното, захарта, маслото, жълтъка и ледената вода. Поставете го за 20 минути в хладилника. Загрейте фурната до 160-180 градусa;
2. Разточете блат с дебелина 5 мм. Разстелете го на дъното и по стените на леко набрашнена тава. Отгоре сложете хартия за печене и наръсете ориз, с изключение на 1 см покрай стените на тавата;
3. Печете 15 мин. Махнете хартията и ориза и печете още 5 мин.
4. Разбъркайте яйцата, сметаната, захарта за пълнежа, настърганите кори и сока. Изсипете сместа върху блата. Печете 30-35 мин.
5. Разтопете на лек огън захарта за украсата в 1.3 ч.ч. вода. Варете 3 минути на умерен огън.
Накиснете портокаловите резени в сиропа за 5 минути. Украсете с тях сладкиша.