Начин на приготвяне
Разтопете маслото. Прибавете яйцето, захарта и брашното. Разбъркайте и изсипете сместа в подходяща тава за микровълнова фурна. Изпечете за 3-4 мин. Натрошете бисквитите на прах.
Прибавете сместа от микровълновата фурна. Разбъркайте и замесете тесто. Оформете го в тавичка за пай, за да се получи основата.
Сложете го в подходяща чиния. Нарежете портокалите на колелца. Сварете ги с малко вода до завиране. Повторете още два пъти, като сменяте водата, а в последната добавете 3-4 с.л. захар и варите до сгъстяване на сиропа.
Направете крема, като разбиете брашното в млякото и загреете на котлона при непрекъснато бъркане. Добавете захарта и бъркайте до сгъстяване.
В края на варенето добавете разбитите жълтъци. Ако ви се получат случайно бучки, прецедете крема през сито. Излейте крема върху блата. Наредете отцедените парченца портокал.
Към портокаловия сироп прибавете разтворения в студена вода и загрят желатин. Разбъркайте и залейте пая, преди да се е желирала напълно сместа. Оставете пая да престои няколко часа преди консумация.
Коментари