Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Портокалов пай с яйца

Портокалов пай с яйца

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768045985231
Портокалов пай с яйца
Снимка: Златина Желязкова
1 / 3
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Този портокалов пай е голям чаровник, да знаете, ще ви омагьоса за секунди"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 250 г + 3 с.л.
  • брашно - 300 г
  • олио - 100 мл
  • портокалов сок - 200 мл
  • бакпулвер - 1 оп.
  • портокалова есенция - 1 к.л
  • портокал - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тава с падащо дъно се намазва с олио по дъното и отстрани.

Дъното се поръсва с 3 с.л. захар.

Двата портокала се режат на колелца, отстранява се кората и се нареждат върху захарта.

В купа се разбиват с миксер яйцата, докато станат на пяна. Добавя се захарта и се бие до гладка смес. Прибавят се олиото, портокаловата есенция и портокаловият сок. Разбърква се всичко.

В купа се пресяват брашното и бакпулверът и се прибавят към сместа. Всичко се разбърква, докато се получи гладка смес без бучки.

Изсипва се в тавичката върху портокалите и се пече 30-40 мин на предварително загрята фурна на 180°C.

Проверява се с клечка за зъби дали е изпечено отвътре.

Когато е готово и се охлади, се обръща в чиния, за да може портокалите да са отгоре и да се получи ефектът на портокаловия сладкиш.

По желание може да се поръси с пудра захар този ароматен пай.

Споделете с приятели тази невероятна рецепта за портокалов пай с яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: