Пиле по боянски

Пиле по боянски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаем всички вкусни начини за приготвяне на пиле, ето го и във вариант по боянски"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • моркова - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • гъби - 300 г
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме пилето заедно с морковите да врат.

Изчистваме гъбите, измиваме ги и нарязваме на едро.

Пресния лук също изчистваме и измиваме и него нарязваме на ситно.

Кашкавала настъргваме на най-ситното на рендето.

След като е сварено пилето, го обезкостяваме, а морковите нарязваме на колелца.

В подходящ съд, който предварително сме намазали с олио, започваме да редим.

Най-отдолу поставяме гъбите, върху тях - нарязания лук, върху него

- морковите на колелца и късчетата пилешко.

Посоляваме със солта и черния пипера и отгоре равномерно слагаме парченца масло.

Поръсваме с настъргания кашкавал.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем около 20-30 минути до зачервяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: