Пиле по сръбски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиле по сръбски1 / 2
24/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 60 мл
  • лимони - 2 бр.
  • магданоз - 6 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на ситно и се смесват със солта. Добавя се олиото, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз.

Лимоните се изцеждат и сокът се добавя към сместа с олиото. Пилето се измива, подсушава се и се нарязва на четири парчета.

Месото се набожда с вилица и се потапя в лимонената марината. Оставя се да престои 4 часа на студено и се изпича от всяка страна на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: