Индийски сусамени барфи

28/04/2017
"Разбира се, че искаме индийски десерт, вие ли ще го приготвите?"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 963
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с дебело дъно разтопяваме маслото.

Към него прибавяме сусама и бъркаме, за да не загори маслото. Колкото по дълго време оставим сусама в тигана, толкова по-наситен ще е вкусът.

Отстраняваме сместа от котлона и я оставяме да изстине.

След като е готова, тогава прибавяме сухото мляко и пудрата захар. Разбъркваме добре.

Вземаме формички по избор, може да се ползват и тези за лед, а може да се ползва и опаковката за яйца.

Пълним формичките и поставяме във фризер. Хубаво е да стоят по-продължително време.

Ако обичате вкуса на сусама, пробвайте, ще ви хареса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар