Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Индийски сусамени барфи

Индийски сусамени барфи

Индийски сусамени барфи
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Разбира се, че искаме индийски десерт, вие ли ще го приготвите?"

Необходими Продукти

  • сусам - 100 г
  • масло - 200 г
  • сухо мляко - 100 г
  • пудра захар - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с дебело дъно разтопяваме маслото.

Към него прибавяме сусама и бъркаме, за да не загори маслото. Колкото по дълго време оставим сусама в тигана, толкова по-наситен ще е вкусът.

Отстраняваме сместа от котлона и я оставяме да изстине.

След като е готова, тогава прибавяме сухото мляко и пудрата захар. Разбъркваме добре.

Вземаме формички по избор, може да се ползват и тези за лед, а може да се ползва и опаковката за яйца.

Пълним формичките и поставяме във фризер. Хубаво е да стоят по-продължително време.

Ако обичате вкуса на сусама, пробвайте, ще ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: