Начин на приготвяне
Разбиваме размекнатата, но не разтопена мас със захарта. Прибавяме яйцето, ванилията /може да използвате и есенция/ и разбъркваме.
Добавяме брашното и омесваме тесто.
Включваме фурната на 170-180 градуса (аз използвах вентилатор).
Оформяме топчета с големината на орех и леко ги сплескваме, поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене, а в средата им правим дупка с пръст.
В тази дупка поставяме парченце плод от сладко - аз използвах сладко от череши, но вие може да ползвате каквото си пожелаете.
Печем сладките за около 15-тина минути /до леко порозовяване/ и ги вадим.
Овалваме сладките с мас или ги поръсваме с пудра захар.
Лесно, бързо и вкусно!
Ако тези сладки ти харесват, опитай непременно и нашите напукани сладки или тези чудни сиропирани сладки.
Коментари