Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладък салам»Здравословен сладък салам с годжи бери и фурми

Здравословен сладък салам с годжи бери и фурми

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Здравословен сладък салам с годжи бери и фурми
Снимка: Паулина Стоянова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Сладко руло с годжи бери - една вкусотия, която няма да ни омръзне да хапваме"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 150 г микс
  • овесени ядки - 50 г финни
  • кокос - 10 г + 1 с.л. за декорация
  • кокосово масло - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • фурми - 100 г
  • годжи бери - 15 г
  • орехи - 60 г
  • канела - 1 с.л.
  • стевия - 2 с.л.
  • кокосово мляко - 90 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим сладкия здравословен салам, е необходимо да имате блендер или кафемелачка. Аз използвах кафемелачка, тъй като по-фино смила.

Овесените ядки (микс) трябва да ги смелете на брашно/прах.

Орехите аз ги смлях в специална мелачка за орехи, ако нямате, можете с ножа да ги нарежете. Не трябва да са много на ситно, за да се усещат.

Кокосовото масло е добре да го разтопите или на водна баня или в микровълнова.

Махате костилките на фурмите. С помощта на нож нарязвате фурмите на не много ситно.

След тази подготовка може да замесим салама.

В голяма купа слагате смлените овесени ядки, стевията, кокоса, какаото и канелата. Обърквате ги добре с лъжица.

Добавяте кокосовото масло, кокосовото мляко и яйцето и продължавате да бъркате с лъжицата.

И накрая добавяте останалите съставки - фурмите, годжи берито и орехите.

Замесвате тесто - то ще стане много лепкаво, поради тази причина ни трябват фините овесени ядки (те ще играят ролята както при обикновеното тесто, поръсвайки с брашно, спира да лепне по ръцете ни).

Изсипваме овесените ядки, като поръсваме навсякъде и продължаваме да месим.

Взимаме обикновено прозрачно фолио и изсипваме на него сместа.

Оформяме дълго парче с формата на салам, поръсваме с кокос и го завиваме.

Оставяме в хладилник за 12 часа, за да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: