Овесен сладкиш

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Овесен сладкиш
Снимка: Андриана
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Стане ли дума за здравословни сладкиши, да знаете, че идваме на гости с голямата чиния"

Необходими Продукти

  • овесени трици - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 6 бр.
  • орехи - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 к.ч.
  • За глазурата
  • течен шоколад
  • корнфлейкс
  • шоколадови топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата. Добавяме овесените трици и бъркаме. Разтапяме меда, добавяме и него. Постепенно наливаме и прясното мляко.

Най-накрая прибавяме счуканите орехи, ванилията и солта. Объркваме хубаво сместа. Изсипваме го в тавичка, в която предварително сме поставили хартия за печене.

Печем във фурна на 150 градуса. След като сместа се е изпекла, изваждаме тавичката от фурната.

Намазваме сладкиша с течния шоколад и го поръсваме с корнфлейкса и шоколадовите топчета.

Връщаме тавичката обратно във фурната за още 4-5 мин (може да е изключена фурната, достатъчно е да е топла)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: