Начин на приготвяне
Изваждаме вишните от сладкото и ги накисваме в рома. Оставяме ги така около 30 минути и ги отцеждаме.
Смесваме овесените ядки със захарта и ги запържваме в маслото.
Намазваме обилно с масло формичка за печене и в нея изсипваме 1/2 от овесените ядки.Върху тях нареждаме вишните. След това отгоре сипваме останалите овесени ядки и ги изравняваме.
Разбиваме яйцата, млякото, солта и канелата и с тази смес заливаме овесените ядки. Отгоре нареждаме тънки парченца масло.
Печем пудинга около 40 минути.
През това време варим нишестето, размито с 1 ч.ч. вода, и когато се сгъсти добре, го смесваме с изцедения от вишните сироп.
С този сос заливаме изпечения и охладен пудинг, обърнат в подходяща чиния.