Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Задушени пилешки бутчета в плик с лук, босилек и картофи

Задушени пилешки бутчета в плик с лук, босилек и картофи

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Задушени пилешки бутчета в плик с лук, босилек и картофи
Снимка: Паулина Стоянова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"С малко въображение дори традиционните печени пилешки бутчета могат да се превърнат в нещо ново и много вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • лук - 4 глави
  • зелен лук - 1 стрък
  • соев сос - 6 - 7 с.л.
  • босилек - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • картофи - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука и го нарязваме на полумесеци, зеления лук го нарязваме на ситно.

Пилешките бутчета ги измиваме и ги слагаме в тенджера.

Изсипвам двата вида лук при бутчетата, добавяме босилека, олиото и сол. Объркваме много добре и ги оставяме да пренощуват в хладилник. Задължително сложете капак или тенджерата я сложете в плик.

На следващият ден си избелете и нарежете картофите.

В плика сложете две бутчета, после картофи, отново бутчета и останалите картофи.

Завържете плика и го сложете в тава, налейте вода до половината на тавата.

Сложете във фурната, настройте я на 200 градуса и печете 1 час.

Аз сложих върху плика фолио, защото доста често ми се случва да изгори.

Ако е необходимо, доливайте вода.

След като се е сготвило, изсипете бутчетата в тавичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Защо сипва вода ли, ами не е прочела и разбрала как се готви в плик. Това е.
30.04.2017 12:20
1
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
А тази вода защо я сипвате като всичко е в плик? Каква е ролята на водата не мога да схвана?
Изобщо не е необходимо да се слага вода, щом продуктите са в плик и не знам как така ви изгаря плика, ако печете до 180 градуса, това няма да ви се случва
30.04.2017 12:04
1
2