Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Супа от толстолоб и зеленчуци

Супа от толстолоб и зеленчуци

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Супа от толстолоб и зеленчуци2 / 2
29/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Вкусната супа се прави с хубава риба, свежи зеленчуци и ... много мерак"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 бр. филе
  • брюкселско зеле - 200 - 300 г
  • карфиол - 200 г
  • зелен фасул - 200 - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • универсална подправка - 1/2 ч.л. за риба
  • риган
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре рибата, след което отстраняваме костиците и я нарязваме на малки парчета. Слагаме я в тенджера, а към нея добавяме нарязаните моркови и лук.

Добавяме измитото брюкселско зеле, карфиола на розички и нарязания зелен фасул. Доливаме около 1.5-2 литра вода и слагаме на котлона.

Оставяме супата да се вари на умерен огън около 40-45 минути. След това добавяме подправка за риба, останалите подправки и сол на вкус. Оставяме ястието на котлона още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
52
40
31
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Не, Сийче, не знае. Може и да е чела някъде ,но не е разбрала как се приготвя това "сложно" брюкселско зеле, но при това варене то ще заприлича на пюре по-скоро от колкото на хрупкаво брюкселско зеле. И защо в една супа ще се добавя това ми ти зеле, от какъв зор... непонятно е за мен. Няма работа в рецептата. Няма значение, карай там да има някаква рецепта, важното е да се публикува.
30.04.2017 12:32
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Мария, искам да те попитам ти знаеш ли как се готви брюкселско зеле? Не знам защо ползвате продукти, които не знаете как да приготвите и въобще нямате представа защо ги слагате.
Тази риба също като шарана има супер много кости, и за да се изчисти за супа ще трябва да се озориш...също като шарана е тлъста риба и миришеща специфично на тиня и варена е направо отвратителна.Интересно ми е защо реши да ползваш точно този вид риба? Вида на супата няма да коментирам,... то всъщност тя няма вид..
30.04.2017 08:47
3