Начин на приготвяне
Измиваме много добре рибата, след което отстраняваме костиците и я нарязваме на малки парчета. Слагаме я в тенджера, а към нея добавяме нарязаните моркови и лук.
Добавяме измитото брюкселско зеле, карфиола на розички и нарязания зелен фасул. Доливаме около 1.5-2 литра вода и слагаме на котлона.
Оставяме супата да се вари на умерен огън около 40-45 минути. След това добавяме подправка за риба, останалите подправки и сол на вкус. Оставяме ястието на котлона още няколко минути.
Коментари
Тази риба също като шарана има супер много кости, и за да се изчисти за супа ще трябва да се озориш...също като шарана е тлъста риба и миришеща специфично на тиня и варена е направо отвратителна.Интересно ми е защо реши да ползваш точно този вид риба? Вида на супата няма да коментирам,... то всъщност тя няма вид..