Начин на приготвяне
В купа с миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем за около 5-10 минути. Добавете млякото, олиото, гриса, бакпулвера и настърганите мандаринови кори, разбийте да се смесят добре съставките.
С ножица нарежете корите за баница на ленти в сместа, като преди това сте ги навили на руло. Разбъркайте бавно и внимателно, за да се смесят добре.
Намажете тава с размери 20х30 см с олио, сипете сместа в нея и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Изпечената баница оставете да се охлади напълно и нарежете на желаните от вас парчета.
В метален съд обединете сока и захарта и поставете на слаб огън да заври, след което варете 5 минути. С горещия сироп, с помощта на черпак, залейте баницата равномерно. Оставете да се охлади и абсорбира сиропа, поръсете с кокосови стърготини.