Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Лимецови сандвичи за детски рожден ден

Лимецови сандвичи за детски рожден ден

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Лимецови сандвичи за детски рожден ден
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"И малки, и големи ще полудеят по тези много вкусни и здравословни сандвичи"

Необходими Продукти

  • За питките
  • брашно - 300 г грахам
  • брашно от лимец - 200 г
  • вода - 300 мл
  • мая - 2 пакетчета, суха
  • хималайска сол - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • маслини - 150 г
  • моркови - 1 бр. по - малък
  • чубрица - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • За плънката
  • яйца - 2 бр. сварени
  • салам - 200 г шпек
  • зелена салата
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се пресяват заедно. Маслините се нарязват на малки парчета, а морковът се настъргва. Водата се затопля леко и в нея се разтваря сухата мая. След това се прибавят кафявата захар, хималайската сол и зехтинът.

Разбърква се хубаво. След това постепенно започва да се прибавя брашното. Замесва се меко тесто. След това към тестото се прибавят нарязаните маслини, морковът и подправките. Готовото тесто се меси още малко, за да могат да се разпределят равномерно подправките, маслините и морковът.

Готовото тесто се оставя завито и на топло за около 20-30 минути, да втаса. След като тестото е втасало, се разделя на малки топки тесто. Тестото се оформя хубаво на малки питки. Готовите питки се редят в тава, която е застлана с хартия за печене.

Редят се на разстояние една от друга. На всяка питка се правят разрези с остър нож. Оставят се да втасат още 30 минути. Питките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 40 минути.

След като са готови питките, се вадят от фурната и се поръсват с малко вода. Завиват се с чиста кърпа и се оставят да изстинат. През това време яйцата, шпековият салам, краставицата и доматът се режат.

След като изстинат питките, се разрязват на две. Поставя се по едно листо от зелената салата, яйце, шпеков салам, краставица и домат. Отгоре се слага другата половина от питката и се забожда с клечка за зъби или пръчици за хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: