Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица за детски рожден ден

Пица за детски рожден ден

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пица за детски рожден ден
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
19/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Децата обожават пицата, а по тази направо ще полудеят, гарантирано"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 1/2 ч.ч., фино + още за доомесването
  • мая - 11 г, суха, на Йоткер
  • сол - 1 с.л.
  • грис - 1 1/2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л. (с аромат на риган и чесън)
  • вода - 280 мл
  • За плънката
  • пуешка шунка - 200 г
  • бейби моцарела - 10 - 12 бр.
  • гъби - 1 буркан (280 мл.) стерилизирани
  • чушки - 2 бр. мариновани пиперки
  • зелени маслини - 50 г без костилка
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • царевица - сварена и замразена
  • доматено пюре - 1 буркан (320 мл), домашно, за пица
  • риган - сушен, за поръсване
  • За соса
  • майонеза - 300 г домашна
  • кисело мляко - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • универсална подправка - 1 с.л. за пица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа за замесване на тестото, пресяваме брашното два пъти, за да го аерираме. Към него прибавяме сухите съставки грис и сол. Правим кладенче в средата.

Маята слагаме в купа, заедно със захарта, и смесваме с хладка вода и лъжица от брашното. Сипваме активиралата се мая в кладенчето, като добавяме и от зехтина.

Най-добре е , ако използвате ароматен с билки. Разбъркваме, докато се получи лепкаво тесто. Тогава изсипваме брашното върху набрашнен плот, като месим отвътре навън. Добавяме по малко от брашното.

Тестото трябва да стане еластично. Връщаме го в купата, намазваме го със зехтин, увиваме го в прозрачно фолио и го оставям за 15 минути на топло да почине.

През това време нарязваме продуктите. Шунката - на кубчета, маслините и краставичките - на шайби, а маринованите пиперки - на тънки ленти. Ароматът им на чесън обогатява и допълва вкуса на плънката.

Доматеното пюре за пица е домашно изварено и включва в състава си риган и стрити подправки за пица. Разпределяме го върху тънко разточеният блат. Тавата е леко намазана със зехтин, за да не залепне пицата по нея.

Краищата на тестото издърпваме и повдигаме по ръба. Отгоре подреждаме от пълнежа, като се стремим съставките да са разпределени равномерно.

Поръсваме с риган и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 30-35 минути. Децата обичат чесновия сос и го изсипаха всичкия върху пицата. Консумираха я топла, с удоволствие и изцапани муцунки с майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: