Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Люта пролетна яхния с поширани яйца

Люта пролетна яхния с поширани яйца

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Люта пролетна яхния с поширани яйца
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусна лятна яхния - бърза за приготвяне и още по-бърза за изяждане"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 5 - 6 бр. (големи)
  • яйца - 4 бр.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • зехтин
  • сол
  • чубрица
  • босилек
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът и лукът се почистват, измиват и нарязват. Запържват се и се задушават в олио или зехтин.

Доматите се настъргват и се добавят към зелентиите, когато омекнат, заедно с чушките, нарязани на много ситно.

Количеството на лютите чушки е в зависимост от степента им на лютивост и индивидуалните Ви вкусове.

Овкусява се с подправки по избор.

Разбърква се и се чукват яйцата без повече бъркане. Оставяме така 5-6 минути и снемаме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: