Начин на приготвяне
Вземате чаша или купичка и в нея слагате стреч фолио, така че да обхване цялата чашка вътре и да излиза отвън.
Слагате по няколко капки олио и поръсвате с половината от нарязаните на дребно чушка, домат, зелен лук и копър. Посолявате и чуквате отгоре върху зеленчуците едно яйце. Стягате фолиото във вид на вързопче и завързвате с конец.
Ако усучете фолиото и стегнете по-здраво жълтъкът няма да се вижда, защото ще получите плътно топче. На снимката фолиото не е много стегнато с цел да се вижда и жълтото за повече цвят. Същото се прави и с другото яйце.
Докато подготвяте яйцата оставете малка тенджерка с вода да заври на котлона. Когато сте готови с вързопчетата, и ако водата ври, ги пуснете в тенджерата.
Ако предпочитате рохки поширани яйца ги варете около 5 минути. Ако пък искате те да станат по твърди не ги вадете поне 7-8 минути. След като мине това време извадете яйцата от водата и ги оставете да изстинат.
След като са изстинали внимателно отстранявате фолиото и сервирате със салата по избор.