Мъжка торта на сач

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Мъжка торта на сач
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Когато една торта има нужда не от свещички, а от бира - задължително се харесва не само на мъжете, но и на всички лакомници"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 5 бутчета големи обезкостени
  • свинско месо - 500 г пържоли
  • моркови - 2 бр. големи
  • тиквички - 2 бр. малки
  • лук - 2 глави големи
  • картофи - 3 бр. големи
  • печени пиперки - 5 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г ( може и повече)
  • олио - за пържене и печене
  • сол - на вкус
  • марината за месата
  • соев сос - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • горчица - 4 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на сача ще ни трябва още грил тиган за печене на месото и зеленчука, тиган за пържене на картофите и печения пипер.

Нарежете месата поотделно на малки и тънки пържолки, измийте и ги подсушете.

В отделни купи поставяте месата, добавяте им по 2 с.л. соев сос, 2 с.л. горчица, черен пипер на вкус, а на пилешкото месо - и 1 ч.л. чесън на прах. Завийте купите със стреч фолио и ги поставете в хладилник за не по малко от 30 минути.

През това време почистете и обелете зеленчука. Лука нарежете на тънки полумесеци, тиквичките - на филийки, а морковите на ленти. Обелете картафите и ги поставете в вода.

Намажете грил тигана с малко олио и го нагрейте, изпечете първо пилешките пържоли, а после и свинските. Печенето продължава около 15 минути за пилешкото и 20 минути - свинското до лек загар. Поставете ги поотделно при съдове с капак, така месата се задушават и омекват.

Ред е на зеленчука, в същия грил тиган и мазнина изпечете първо лентите моркови, после тиквичките и накрая лука. На вид зеленчукът трябва да е изпечен, но отвътре - да е хрупкав, поставете ги в общ съд с капак да се задушат, там те омекват.

Нарежете картофите на ивици и ги изпържете в нагрято олио в другия тиган (керамичен или тефлонов) до готовност, поставете ги в купа, застлана с 2-3 пласта кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина, посолете ги на вкус.

Премахнете мазнината от картофите и в още намазнения тиган чукнете яйцата (без да ти разбивате) едно до друго, да се получи при печенето като палачинка, но от цели яйца. Печете от двете страни и леко посолете.

В същия тиган в малко олио изпържете пиперките, колкото да се нагреят, и ги прибавете към останалия зеленчук, посолете ги на вкус и разбъркайте.

В средата на сача поставете стена от свалящ се ринг за торти. Първо наредете на дъното свински пържоли, после част от зеленчука, ред пилешки пържоли, ред зеленчук, ред свински пържоли и ред от последния зеленчук, сипете образувалия се сок от пържолите равномерно върху тортата.

Отгоре поставете палачинката от печените яйца и премахнете ринг-стената. Около оформената мъжка торта наредете пържените картофи и нарязания домат а тортата поръсете с настъргания кашкавал.

Поставете сача в студена фурна и включете на 200 градуса, след като се размекне кашкавалът, извадете сача от фурната и поставете на стойката му, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: