Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Джамбалая с морски дарове

Джамбалая с морски дарове

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Джамбалая с морски дарове3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ще ви хареса, че и за още ще питате! Най-сочната рецепта за джамбалая с морски дарове ще намерите само при нас"

Необходими Продукти

  • сьомга - 200 г филе (без кожата), нарязано на кубчета
  • скариди - 100 г
  • ориз - 300 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • целина - 2 стръка, нарязани
  • чушки - 1 бр. червена, нарязана на дребно
  • чесън - 2 скилидки - счукани
  • джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют ( по желание)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 600 мл
  • домати - 2 бр. нарязани
  • соеви кълнове - 50 г
  • сос табаско - 1 капка по желание
  • зелен лук - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в тиган на умерен огън и в него лука за около 3-4 минути. Добавяме целината, чушката, чесъна, джинджифила, лютия червен пипер, сладкия червен пипер и ориза. Увеличаваме температурата. Запържваме за още 2 минути, като от време на време разбъркваме.

Загряваме зеленчуковия бульон почти до кипване и заливаме сместа с него. Разбъркваме и намаляваме котлона. Похлупваме тигана с капак и задушаваме за около 15 минути.

Добавяме доматите.

Нарязваме рибата и скаридите на малки парчета и сипваме и тях в тигана. Похлупваме отново тигана за още 5-6 минути, докато оризът поеме по- голямата част от течността, но не цялата.

Добавяме само листата (цели) на зеления лук, соевите кълнове и соса Табаско. Задушаваме вече до пълното поемане на течността.

Овкусяваме със сол и черен пипер, отместваме от котлона, похлупваме и оставяме да отлежи 10 минути преди сервиране

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Мими, оризчето е супер, рецептата е хубава. Липсва ми да видя на снимката скаридите и сьомгата, но може би са останали под ориза или просто аз не ги забелязвам. Поздрав!
01.05.2017 13:08