Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с картофи и ароматни подправки на фурна

Пиле с картофи и ароматни подправки на фурна

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Пиле с картофи и ароматни подправки на фурна
Снимка: Елена
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Съберете приятелите си на вкусни пилешки бутчета. И да не забравите да купите допълнително бира"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • пресни картофи - 1 кг
  • бира - 100 мл
  • мащерка - няколко стръкчета прясна
  • пресен чесън - 1 стрък
  • чоризо - 100 г
  • копър - за поръсване
  • Марината за пиле
  • чесън - 1/2 едра скилидка
  • пресен лук - 1 стрък
  • суха мащерка - на вкус
  • сух риган - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 50 - 60 мл
  • универсална подправка - 1 с.л. Маги унисос
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • Марината за пресните картофи
  • чесън - 1/2 скилидка
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • риган - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голямата тава от фурната подреждате по краищата картофите, които предварително сте оваляли в маринатата.

По средата поставяте и маринованите бутчета, а върху тях кръгчета чоризо (луканка или каквото има).

Преди да ги сложите във фурната ги посипвате с наситнения пресен чесън и мащерка. Слагате бирата и печете, първо, покрити с фолио за 30 минути на 180 градуса.

После махате фолиото и печете на 200 градуса за още 30-40 минути или докато картофите и пилето не хванат кафява, апетитна коричка. По желание накрая се поръсват с пресен копър. Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: