Начин на приготвяне
Каймата се омесва с нарязаната на ситно една глава лук, щипка чубрица и чер пипер. Приготвят се малки кюфтенца, подреждат се в тава. Налива се малко вода и се поръсват с олио. Пекат се в загрята фурна до готовност.
В тенджера се задушават до омекване нарязаните морков и втората глава лук, с мазнината от печените кюфтета и чаша вода. Добавят се червения пипер, домата и се доливат 2 чаши гореща вода.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Прибавят се заедно с граха и подправките. Ястието ври на тих огън около 20 минути, след което се сгъстява с размитото брашно. Най-накрая се прибавят и опечените кюфтенца.
На порция се сервират по 3 броя.
Коментари