Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чесъна и сложете да се задушат в сгорещената мазнина в широка тенджера. Долейте чаша вода и щом омекне, добавете настърганите домати и подправките.
Когато доматите омекнат, добавете и измития булгур или ориз. Долейте към 800-900 мл гореща вода и оставете да ври на умерен огън за около 10 минути.
Започнете да чуквате яйцата едно по едно направо в яхнията. Чуквайте ги ниско и не ги бъркайте, за да се забулят.
Изчакайте няколко минути да се посварят яйцата и разбъркайте яйчената яхния с размитото брашно.
Добавете червения пипер, както и сол и черен пипер на вкус. След около 10 минути свалете ястието и го разбъркайте с накълцания магданоз.
Коментари