Яйчена каша

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Яйчена каша1 / 2
09/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Преди да измислят модерните крем супи, сме хапвали с апетит ароматна яйчена каша с крутони. Опитайте и вие!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • вода - 500 мл
  • масло - 1 с.л. краве
  • сирене - 100 г натрошено
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян по желание
  • крутони - за гарниране по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте хубаво брашното в студеното прясно мляко, докато се получи гладка смес. Разбийте яйцата и ги добавете към брашняната каша.

Сложете вода в тенджера на котлона да заври и пуснете вътре маслото. Щом се разтопи, излейте сместа с яйцата, млякото и брашното.

Бъркайте непрекъснато, докато кашата се сгъсти. Ако стане прекалено гъста, може да разредите с малко топла вода.

Щом свалите готовата яйчена каша от огъня, я разбъркайте с натрошеното сирене и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Поднесете с няколко крутончета по желание

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
43
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венко
Венко
Чууууудно!
10.01.2022 12:03
Ива
Ива
Обожаваме я всички в къщи,кашичката.Много вкусна става всеки път :)
26.07.2018 17:03
без доходи
без доходи
Превъзходна е ...но скъпичка излиза с това масло и прясно мляко...
13.09.2012 15:38
1
1