Тапиока с ягоди

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Тапиока с ягоди
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Един необикновен десерт, с който да изненадате себе си и гостите"

Необходими Продукти

  • тапиока - 100 г перли
  • вода - 400 мл
  • мляко - 400 мл (ориентировъчно)
  • пудра захар - на вкус
  • канела - на вкус
  • кокосово масло - за допълнителен аромат (не е задължително)
  • портокалова кора - на един плод
  • ягоди - за гарниране (по 2 на порция)
  • мента - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тапиоката се кисне за няколко часа във вода в съотношение 1 : 4. Прецежда се и се вари с мляко, вода, или комбиация от двете.

Написала съм ориентировъчно количество на млякото при варене, защото сами ще си прецените колко гъст да ви стане кремът. Колкото по-малко течност има, толкова по-сгъстено ще стане.

Перлите на тапиоката се сваряват много бързо, при постоянно бъркане и на умерен котлон, докато станат прозрачни. Овкусява се с пудра захар, канела или други аромати. Прибавят се и портокаловите корички.

Аз добавих и 1 ч.л. кокосово масло, хем за вкус, хем да не слепнат зрънцата тапиока. Сместа се разпределя по купички и се гарнира с ягоди или плодове по желание. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: