Начин на приготвяне
Тапиоката се кисне за няколко часа във вода в съотношение 1 : 4. Прецежда се и се вари с мляко, вода, или комбиация от двете.
Написала съм ориентировъчно количество на млякото при варене, защото сами ще си прецените колко гъст да ви стане кремът. Колкото по-малко течност има, толкова по-сгъстено ще стане.
Перлите на тапиоката се сваряват много бързо, при постоянно бъркане и на умерен котлон, докато станат прозрачни. Овкусява се с пудра захар, канела или други аромати. Прибавят се и портокаловите корички.
Аз добавих и 1 ч.л. кокосово масло, хем за вкус, хем да не слепнат зрънцата тапиока. Сместа се разпределя по купички и се гарнира с ягоди или плодове по желание. Да ви е сладко!