Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Безглутенови питки от елда и тапиока

Безглутенови питки от елда и тапиока

Panda LifePanda Life
Чирак
7031495
Безглутенови питки от елда и тапиока
Снимка: Panda Life
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Всяко зло за добро или как глутеновата непоносимост стана причината да приготвим Безглутенови питки от елда и тапиока"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 200 г
  • брашно от тапиока - 100 - 150 г
  • оризово мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер или пасатор всички съставки и продължаваме да насипваме брашно от елда до получаването на меко тесто.

Оформяме с лъжица малки питчици. Аз ги изпекох във формички за мъфини, но може и да се поставят директно в набрашнена тавичка.

Печем около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Безглутеновите питки от елда и тапиока са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: