Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и поставяме агнешките дреболии да се варят.
Във водата прибавяме малко сол. След като са готови, ги нарязваме. Нарязваме и лука на ситно.
В тиган си задушаваме лука в мазнината, като към него прибавяме ориза, дреболиите и настърганият на ситно ренде морков.
Оставяме така за 20 минути като след това прибавяме магданоз и джоджен, който сме нарязали на ситно предварително.
Веднага премахваме съда от огъня и оставяме да се охлади.
Разстиламе си агнешкото шкембе и изсипваме пълнежа върху него.
Започваме да навиваме на руло и с помощта на клечки за зъби притискаме двата края.
Намазваме с маслото готовото руло, поръсваме с черния и червения пипер и слагаме в тавичката.
В тавата отдолу наливаме виното и същото количество вода.
Завиваме с фолио и поставяме в печката да се пече.
Когато е готово, премахваме фолиото и печем до зачервяване.
Нарязваме на колелца и поднасяме рулото от агнешко шкембе.