Грузинска торта

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
18/05/2012
"Ако грузинската торта е толкова вкусна и ароматна, колкото грузинският коняк, трябва да я обявят за осмото чудо на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 911
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте яйцата със захарта на водна баня, докато се получи гладка кремообразна смес. Бързо прибавете и разбийте с меда, кравето масло, угасената с оцета сода и ванилиите.

Добавете брашното, разбийте до гладка смес и оставете да почине за час, покрита с кърпа.

Разделете сместа на 4 еднакви части и изпечете блатовете в тава с хартия за печене. Последният блат може да е по-тънък, защото той ще се натроши и ще е за украса на грузинската торта.

За предпочитане е блатовете да се пекат в правоъгълна форма с размери 25х35-40 см.

За крема разбийте мекото масло до гладък крем и на тъкна струйка добавете кондензираното мляко. Бийте, докато се получи доста плътен бял крем и прибавете ванилиите.

Задължително използвайте от руското кондензирано мляко, защото то е достатъчно сладко и с другите видове кремът не се получава.

В подходящ поднос слепете блатовете с крема. Отгоре намажете цялата торта и украсете с натрошения последен, по-тънък блат.

Сложете Грузинската торта да престои 2 часа на стайна температура и след това приберете в хладилник за 12 часа. Поднесете тортата, нарязана на квадратни парчета.

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иванка
иванка
30.04.2013 19:53
ами уникалнае правилисме в грозински ресторант
0
0