Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Грузинска пилешка супа

Грузинска пилешка супа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Грузинска пилешка супа1 / 2
20/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • масло - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • шафран - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се залива с 2 литра студена вода и се слага на среден огън. Щом водата кипне, котлонът се намалява и се маха пяната. Пилето се вари до омекване - около 1 час.

Шафранът се залива с четвърт чаша вряла вода и се оставя да се разтвори. Свареното пиле се вади в чиния и се оставя да изстине.

Лукът се реже на ситно и се пържи в маслото до златисто на среден огън. Бульонът от варенето на пилето се загрява на минимален котлон, докато кипне, и се добавя лукът и нарязаният на ситно магданоз.

Два черпака от бульона се отделят в купа, за да поизстинат, добавя се брашното, разбърква се добре и тази смес се връща в супата. Пилето се реже на парченца и се добавя в бульона, като супата се оставя да кипне и котлонът се намалява. Добавя се сол.

Жълтъците се разбъркват с оцета до еднородна смес. Сместа с шафрана се прецежда през марля и се добавя в къкрещия бульон. Добавят се на тънка струйка жълтъците при непрекъснато бъркане и супата се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: